Hızlı render almak dersinin 3. bölümünde Render Ayarlarını Doğru Bir Şekilde Kullanmak ve Dikkat Edilmesi Gereken Yazılımsal Ve Donanımsal Etkenler, 14 madde de sıraladım.
- 1Render alırken quick settings özelliğini kullanın. Bu sayede render ayarlarınız sahnenize ve bilgisayarınızın donanımına göre kendini optimize eder. Başka yerlerden edindiğimiz hazır sahne ayarlarını kullanmayalım.
- 2Render ayarlarını çok yüksek değerlerde kullanmayalım. Quick settings’in en düşük ayarlarında bile gayet güzel bir kaliteye erişebiliyoruz.
- 3Render esnasında programın irradiance ve light cache’e ayırdığı süreden kurtulmak için save to file özelliği ile bu aşamayı atlayarak diğer renderları hızlıca alabilirsiniz.
- 4Render alırken Caustic özelliğini kullanmayın, render süresini en çok uzatan etkenlerden biridir.
- 5Ambient Occlusion yerine Vray Render Elementlerden Vray Extra Text kullanarak render süresini kısaltabiliriz.
- 6Aldığımız renderlarda Vray Denoiser kullanalım. Bu sayede düşük ayarlar ile render alsak bile temiz bir görüntü elde edebileceğiz.
- 7Gerekmedikçe render çözünürlüğümüzü minimumda tutalım.
- 8Test renderlarında Region Render özelliği ile kadrajın istediğimiz kısmını render alabiliriz. Bu sayede tüm renderın bitmesini beklemek zorunda kalmayız.
- 9Pyhsical camerada depth of field ile alan derinliği vermek yerine vray render elementlerden Z-Depth kullanın
- 103Ds max’in 64 bitlik versiyonunu kullanalım, 32’ye oranla çok daha performanslı çalışacaktır.
- 11Render alırken antivirüs tarzı programları kapatın mümkünse yüklemeyin. Tüm bu programlar arka planda bilgisayarınızın memorisini tüketiyor.
- 12Render setup menü’de system altındaki Use Embree seçeneğini açalım, ve bilgisayarımızın ram miktarına göre Dyn Mem Limit’e bir değer girelim. 16GB ramli bir bilgisayarda 14000 değer girmek yeterli olacaktır.
- 13Sahnemizi direk çizim yaptığımız bilgisayarın hardiskine kayıt edelim. Network üzerinden çalışırsak programdan verim alamayız, ve farklı hatalar alabiliriz. Kayıt etme esnasında çok vakit kaybetirir.
- 14Çift işlemcili sistemlerde multi-threading özelliğini kullanalım.