Photoshop, mimari renderlarımızı geliştirmek için kullandığımız çok güçlü bir araç.Biz de ofisimizde renderlarımızın genelinde photoshopun ya yapay zeka destekli ya da manuel işlevlerinden faydalanıyoruz.Bu bize zamandan tasarruf ve daha etkileyici sonuçlar elde etme imkanı sağlıyor.
Biz mimar,tasarımcı ya da 3D Artistler için, işlerimizi sergileme konusunda porfolyo büyük önem taşır.Photoshop düzenlemeleri güncel renderlarımız için ne denli önemli ise, eski proje renderlarımızın iyileştirilmesi için de bize faydalar sağlayacaktır.
Masking ID
Öncelikle mutlaka renderlarınızla birlikte Masking ID almaya özen gösterin.Bu render görselinizi alanlarına ayırarak akıllıca maskelemenizi sağlayacaktır.Bu sayede photoshop düzenlemelerinizi rahatlıkla yapabileceksiniz.
Bu içeriğimizde bir dış mekan renderımız üzerinde pratik bir şekilde photoshop ile düzenleme ve iyileştirmeleri yapacağız.Çıkan sonuçlar gerçekten etkileyici olacak.
Yeşillikler içine konumlanmış bu villa renderımızda, pratik bir şekilde photoshop ile bazı küçük değişikler ve iyileştirmeler yapacağız.Çıkan sonuçlar gerçekten etkileyici olacak.
Kurguyu oluşturmak ve onu yorumlamak tamamen bizim ilhamımıza bağlı,herkes bu rendera bakarak bambaşka bir kurgu inşa edebilir.Can Kuskon 3D Stüdyo tarafından oluşturulan bu renderı sizlerle döküman olarak açıklamalarda paylaşacağız ve sizlerin de render üzerinde tamamen hayal gücünüze bağlı olarak photoshop düzenlemeleri yaparak bzimle paylaşmanızı isteyeceğiz,kurgularınızı heyecanla [email protected] üzerinden bize iletebilirsiniz.
1.Yapay zeka destekli (Generative fill) düzenlemeler
Ben bu kurguda öndeki alanda bir göl hayal ettim.İstediğim alanı polygonal seçim aracım ile göz kararı bir şekilde seçip, ’add lake’ promptumu giriyorum ve görseli oluşturuyorum.Birden fazla varyasyondan en gerçekçi ve hoşuma gideni seçiyorum.
Ardından yine küçük bir değişiklik yapmak istedim ve sağdaki ağaçlık alanıı seçerek ‘’add forest’ promptunu girerek daha ormanımsı bir arka plan yaratmayı hayal ediyorum.bu görüntü daha çok hoşuma gitti.Yapay zeka ile düzenlemek istediğim başka bir alan kalmadı, katmanları mergeledim.Ardından manuel bir kaç ayar gireceğim.
2.Güneş ışığı hüzmeleri ve sis oluşturma
Bunun için ücretli ya da ücretsiz websitelerinden kaplamalar indirebilirsiniz.Adobe Stockta’da bir çok photoshopta kullanabileceğiniz kaplamalar mevcut.Biz kendi oluşturduğumuz Library’den ilk olarak bir güneş kaynaklı lens flare-mercek parlaması- ekleyelim.Görseli sürükleyerek işin içine katıyoruz ardından,siyah arka planlı bir kaplama olduğu için layer üzerinden Screen’i seçerek maskeliyoruz.Bu parlamanın nereden geleceğini az çok tahmin ederek yerleştirelim.Ardından Opacity değerini daha homojen durması için azaltabiliriz.
Rays,-Işık hüzmesi- ekleyelim.Yine layerdan screen’i seçiyoruz.Beyaz bir ışın olmasını istemiyorum bu yüzden Image/Adjustments/Color Balance üzerinden biraz kırmızı değerini arttırdım.
3.Camera Raw Filter
Light:
Filter/Camera Raw Filter ı seçerek düzenlemelerimizi yapalım.Exposure değerini tamamen göz kararı biraz arttırıyorum.Görseldeki derinlik hissini arttırmak için Shadows - gölge- değerini epey düşürüyorum.
Lens Blur:
Derinlik hissini biraz daha arttırmak istiyorum.Bunun için Lens blur u kullanalım.Aktifleştirip, nereye fokuslanacağımızı ayarlıyoruz.Bu tamamen hangi nesneyi ya da alanı öne çıkarmak istediğiniz ile orantılı seçimler olacaktır.
4.Sky Replacement
Edit/Sky Replacement içerisine girerek, yeni bir gökyüzü oluşturabiliyoruz.İçinde hazır görüntüler mevcut isterseniz sizde ekleyebilirsiniz,bu kullandığımız bizim manuel olarak eklediğimiz bir gökyüzü görseli,gün batımına yakın bir hissiyat sağladı ve bunu sevdim.
Yeterli olduğunu düşündüğüm anda aklıma toz partükülleri eklemek geldi,Adobe stocktan indirdiğim bu görseli kullanıyorum.Bu sefer Screen ile değil Color Dodge ile maskeliyorum.
Rendera bir canlılık kattı ve minik toz ve parıldamalar ekledi.
5.ID Masking ile maskeleme
Projelerinizde mutlaka ID_Masking kullanmanızı öneriyoruz.Özellikle küçük hatalı bir renderı tekrar tekrar baştan alarak vakit kaybetmek yerine,hatalı alanı Maskeleme yöntemi ile akıllıca seçerek tüm düzenlemelerinizi rahatça yapabilirsiniz.
Bu renderda bazı alanların gölgede kaldığını düşünüyorum ve sadece o alanları aydınlatmak istiyorum.
ID Masking layerımızı da işin içine ekliyoruz ve seçimlerimizi yapıyoruz.Çatı yanlarının rengini biraz açmak istiyorum.Bu alanı seçerek, Dodge tool u seçerek biraz rengini açıyorum.Gözüme hatalı bir yer gibi görünen bu alanda biraz rengi açmak istiyorum ve şu sert gölge geçişini Smudge Tool -leke aracı- ile gölgeyi yumuşatıyorum.
Umuyoruz ki, bu içeriğimiz size büyük fayda sağlayacaktır.Haftaya bir iç mekan renderımızı photoshop ile düzenleme ve geliştirmeyi deneyimleyeceğiz,bizi takipte kalın.
Bu render ile ilgili sizlerin yeni photoshop düzenleme-kurgularınızı bize iletmenizi bekliyoruz. Konu ile ilgili varsa sorularınızı [email protected] üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Bizleri izlediğiniz için teşekkürler