Kuskon 3D Studio’da İşin Perde Arkası:
Ürün Görselleştirme
Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarında çoğunlukla iç ya da dış mekân projelerimizi görebilirsiniz ancak en az bunlar kadar ürün görselleştirme de uzmanlık alanlarımız arasında.

Şirketinizin ürün görselleştirmesine de mi ihtiyacı var?
Önceki gönderilerimizde 3D modelleme kullanarak pazarlama sektörlerine nasıl katkı sağlandığından bahsetmiştik. Benzer şekilde ürün görselleştirmeyle de satışlar artırılabilir ancak, müşteriler yalnızca satışı artırması sebebiyle değil, ürün yapım aşamasındayken olası kusurları ya da eksiklikleri görmek için de ürün görselleştirmeden faydalanıyor.
Müşterilerimizin çoğu web sitelerinde veya kataloglarda yüksek çözünürlüklü ürün görselleri kullanıyorlar. Örneğin, hazır giyim sektörü gibi daha az teknik ürün içeren durumlarda e-ticaret yoluyla ürünü 3 boyutlu olarak sunabiliyorlar. Kısacası şirketiniz farklı ürünler üretiyor veya satıyorsa, ürün görselleştirmeleri, onların özelliklerini ve kullanılabilirliğini sunmanın en iyi yollarından biri olacaktır.

Ürün görselleştirme, iç veya dış mekân görselleştirme projeleri kadar çekici olabilir mi?
Ürün görselleştirmelerinde kullanılan teknolojiyle iç ve dış mekân görselleştirmelerinde kullanılan teknoloji aynıdır. Bu görselleştirmeler 3ds Max, Photoshop ve Corona Rendering yazılımları kullanılarak yapılır ve bu yazılımlar sayesinde ürün görselleştirmenin hedefi olan fotogerçekçi görüntülere ulaşılabilir.
Örneğin, karmaşık bir işlevi olan ürünü olabildiğince gerçekçi görmek çok önemlidir. 3D modelleme ile ürünü yalnızca bitirme aşamasında değil, değişiklik gerektirebilecek yapım aşamasında da inceleyebilirsiniz.

Can Kuskon 3D Studio’dan örnek olay incelemesi
Geçen ay müşterilerimizden biri olan Türkiye pazarının önde gelen ofis mobilyaları üreticisi Bürosit’den oldukça büyük bir 3D ürün görselleştirme siparişi aldık. Ürünlerinin fonksiyonel ve estesiklik gibi çok özel özellikleri var. Bu projeyi yaparken her ürün grubunu farklı sahneler oluşturarak görselleştirmemiz gerekti. Makam grubu için, ofis yöneticilerinin hiyerarşik konumunu öne çıkaran sahneler tasarlarken, operasyonel kısmada eşitlikçi biçimde yaklaşan bir ofis sahnesi ortaya çıkardık.
Amacımız doğru ürünleri doğru sahnelerde sunmanın yanında, tüm bu ürünlerin malzemelerini fotogerçekçi görünümle yüksek çözünürlükte elde etmekti ve bunun için de en iyi yazılımlar olan 3ds Max ve Corona’yı kullandık. 3ds Max standart dışı şekiller oluşturmada çok etkili bir program. Corona da geniş malzeme kütüphanesi sayesinde ürünün yapısı çok farklı da olsa onu oluşturmaya olanak tanıyor. İki yazılımı birlikte kullanarak yüksek kalitede görseller elde etmek mümkün.

Açık plan ofisler
İnovasyonun yanı sıra tasarımın insanların ihtiyaçlarına uygun olması oldukça önemlidir. Bu sebeple çalışma alanı şirkette çalışan insan sayısını barındırabilecek kapasitede olmalı, onların ihtiyaçlarına ve çalışma alışkanlıklarına cevap vermeli ve teknolojiye ayak uydurabilmelidir.
Çalışanların sayısı ne kadar fazlaysa çalışma alanı da o kadar büyük demektir. Açık plan kavramının bazı olumsuz çağrışımları var. Öyle ki, 80'li veya 90'lı yıllardan kalma, işlerin yürümesini çok zorlaştıran ve samimi bir çalışma ortamı olmayan ofisleri akla getiriyor. Ancak, günümüzde modern açık plan yaklaşımı tamamen farklı bir anlam taşımakta ve bu sebeple açık alan demek yerine herkesin çalıştığı ortak alan denilmesi daha uygun görülüyor. Çalışanlar burada her gün aynı konumda masa başı çalışmak zorunda kalmadan alan içinde özgürce hareket edebiliyorlar.
Önceden bunun tam tersi bir durum söz konusuydu. İnsanlar farklı ekipler halinde çok daha küçük odalara yerleştirilmişti ve sadece olumsuz fikirleri konuşmak için açık alanlarda toplanırlardı. Fakat bu işleyiş akıllı çalışma anlayışına oldukça karşı duruyordu.

Bütün bunlar düşünüldüğünde, ürün görselleştirme de en az iç ve dış mekân modelleme kadar önemlidir. Bunu sadece çok özel endüstriyel ürünler için değil mobilya veya giyim sektöründe de kullanmak oldukça faydalı olacaktır.